Assist Hook Platinum

Αγγίστρια Technofish Platinum

Technofish
09.0048
Τελευταίο τεμάχιο σε απόθεμα
2,50 €
Με ΦΠΑ

Δετά αγκίστρια (Assist Hooks) για Light Jigging.

Ζητήστε να σας καλέσουμε

Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο προϊόν, συμπληρώστε τα στοιχεία επικοινωνίας στην παρακάτω φόρμα, και ένας πωλητής μας θα έρθει σύντομα σε επικοινωνία μαζί σας.

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία, και ενημερώστε μας (στο πεδίο "Σχόλια") για τον τρόπο επικοινωνίας που επιθυμείτε (διαθέσιμες ώρες / μέρες, τηλεφωνική επικοινωνία ή email).

Δείτε το προϊόν Ζωντανά στην Οθόνη σας

Αν επιθυμείτε να δείτε ζωντανά το συγκεκριμένο προϊόν στην οθόνη του κινητού σας, ή του υπολογιστή σας και να συζητήσετε με έναν από τους πωλητές μας τις τεχνικές του λεπτομέρειες, ή ακόμη και να το συγκρίνετε με άλλα αντίστοιχα προϊόντα, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σύντομα θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας.

Στη τηλεφωνική μας επικοινωνία, θα προγραμματίσουμε την ημέρα και την ώρα που σας εξυπηρετεί, ώστε να δείτε στην οθόνη σας τα προϊόντα που σας ενδιαφέρουν και να συνομιλήσατε ζωντανά με εκπρόσωπό μας.

Διαβάστε περισσότερα για την υπηρεσία μας "Δείτε σε Live Streaming" εδώ.

100% secure payments

Ενημερώστε με όταν βγει σε προσφορά

 

Δετά αγκίστρια (Assist Hooks) για Light Jigging. Τα συγκεκριμένα αγκίστρια έχουν ψηλό κορμό, είναι πολύ αιχμηρά, με παλέτα μεγάλης αντοχής (180Lb), δεμένα με σχοινί κέβλαρ το οποίο καταλήγει σε θηλειά.

Ο κόμπος είναι ήδη καλυμμένος με θερμοσυστελλόμενο. Το συγκεκριμένο Assist Hook είναι έτοιμο για χρήση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πλάνους για Light Jigging (100 gr).

  • Διατίθεται σε φακελλάκι 1 τεμαχίου.
  • Κωδικός: 40050-Ν
  • Μέγεθος: 3/0

Γενικά για τα Assist Hooks

Τα αγκίστρια «Assist Hooks» χρησιμοποιούνται σε πολλά ψαρέματα: Shore Jigging, Higging, Συρτή με Ζωντανό δόλωμα. Αρκετοί ψαράδες θα σας πούνε ότι τα θηράματα επιτίθενται στο κεφάλι ή την κοιλιά του δολώματος και χωρίς το Assist Hook θα χάναμε το ψάρι. Άλλοι θα πούνε ότι η ελεύθερη κίνηση του Assist Hook, προκαλεί την επίθεση θηραμάτων. Επίσης το Assist Hook βοηθά το κλασσικό αγκίστρι που τοποθετείται στην ουρά του τεχνητού, ή του ζωντανού δολώματος.

Όπως και να έχει, καλό είναι να έχουμε πάντα στο κασελάκι μας μερικά Assist Hooks σε διάφορα μεγέθη και φυσικά, να γνωρίζουμε πώς να τα φτιάξουμε μόνοι μας, καθώς οι απώλειες με αυτή την τεχνική είναι αρκετά συχνές.

Για το «αρμάτωμα» του αγκιστριού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Kevlar ή νήμα Dacron υψηλής αντοχής.

Τα αγκίστρια που χρησιμοποιούνται στην τεχνική του Jigging διαφέρουν από αυτά που θα χρησιμοποιήσουμε σε άλλες τεχνικές. Είναι πολύ πιο γερά, έχουν μεγάλο άνοιγμα, χοντρό και γερό αρπάδι και σε πολλές περιπτώσεις και μακριά μύτη, αλλά πάντα σε μεγάλα νούμερα. Τα συνήθη νούμερα που χρησιμοποιούνται είναι 9/0, 10/0, 11/0 ή και μεγαλύτερα για ειδικές περιπτώσεις.

Επιλέγουμε τα αγκίστριά μας ανάλογα με τις διαστάσεις του πλάνου που θα χρησιμοποιήσουμε, κυρίως εξετάζουμε το πάχος του πλάνου και χρησιμοποιούμε αγκίστρια τα οποία δεν κλειδώνουν (μπλέκουν) επάνω στο σώμα του πλάνου, πρέπει δηλαδή το άνοιγμα του αγκιστριού να είναι μεγαλύτερο από το πάχος του πλάνου. Οι πλάνοι κανονικά αρματώνονται με ένα μόνο αγκίστρι. Στην Ελλάδα συνηθίζουμε να τοποθετούμε δύο αγκίστρια και πολλές φορές το ένα πιο μακρύ από το άλλο. Πρόσφατα άρχισαν να τοποθετούνται και αγκίστρια στο κάτω μέρος του πλάνου, τα οποία συνοδεύονται από φτερά (σαν αυτά στο τσαπαρί) ή από καλαμαράκια σιλικόνης για να γίνουν πιο δελεαστικά.

Κάνουμε έναν απλό κόμπο και περνάμε τον κορμό του αγκιστριού μέσα από αυτόν.

Περνάμε τη θηλειά μέσα από τον κρίκο του αγκιστριού, με φορά από τον κορμό, προς την μύτη.

Σφίγγουμε τον κόμπο και τον τραβούμε προς τον κρίκο του αγκιστριού. Κόβουμε τις άκρες και τις καίμε με αναπτήρα. Στη συνέχεια μουλιάζουμε τον κόμπο με στιγμιαία κόλλα μεγάλης αντοχής.

Περνάμε το θερμοσυστελλόμενο, μέχρι το μέσο του κορμού και πάνω από τον κρίκο του αγκιστριού.

Θερμαίνουμε το θερμοσυστελλόμενο για να συσταλλεί και να «κολλήσει» τον κόμπο.

assist hook

Περνάμε τη θηλειά μέσα από τον κρίκο και μετά το αγκίστρι μέσα από τη θηλειά.

assist hook

Θα χρειαστείτε μία πένσα για να συνδέσετε τον κρίκο με τον πλάνο.

assist hook

Γενικά για τη σωστή χρήση των Assist Hooks

Το βάρος παίζει έναν τεράστιας σημασίας ρόλο που δύσκολα τον αποκρυπτογραφούμε.

Για αρχή, όσο ελαφρύτερο το αγκίστρι τόσο μικρότερη αντίσταση επιφέρει στο πλάνο επηρεάζοντας ακόμα λιγότερο την πλεύση του. Αν σκεφτούμε ότι συχνά βάζουμε και δύο αγκίστρια τότε η αντίσταση από αυτά επηρεάζει με μια (Α) αντίσταση την κίνησή του.

Είναι βασικός και απαράβατος κανόνας ότι οτιδήποτε αλλάζουμε στον εξοπλισμό μας, όπως διάμετρο νήματος, fluorocarbon leader ακόμα και κρίκους, επηρεάζουν με ένα μικρό ή μεγάλο ρόλο την κίνησή των πλάνων. Και τα αγκίστρια μας έχουν τον μεγαλύτερο λόγο σε αυτό.

Ακόμα, όσο μικρότερο είναι το βάρος τους, τόσο ταχύτερα κινούνται σαν ραπτομηχανή σε κάθε χτύπημά μας. Και αυτό προφέρει καλύτερο κάρφωμα εφόσον τα ποιο γρήγορα ελαφριά αγκίστρια επιστρέφουν ταχύτερα σε θέση καρφώματος από το πρώτο κλάσμα δευτερολέπτου της κίνησης του πλάνου που φυσικά γίνεται από εμάς μακριά στην επιφάνεια.

Ακόμα ένα πλεονέκτημα είναι και το στοιχείο της αναρρόφησης. Όλα τα ψάρια, ακόμα και αυτά που δαγκώνουν όπως η συναγρίδα, το τσαούσι και το φαγκρί, την τελευταία στιγμή της επίθεσης , την στιγμή ακριβώς που έχουν πλησιάσει το θήραμά τους και ανοίγουν το στόμα τους, δημιουργούν μια αναρρόφηση που θα φέρει το θήραμά τους ακόμα πιο κοντά στο στόμα τους ώστε να το δαγκώσουν. Αυτή συμβαίνει με το απότομο άνοιγμα των βραγχιακών επικαλυμμάτων και στην συνέχεια το άνοιγμα του στόματος. Η πίεση που δημιουργείται μέσα στο θάλαμο του στόματος, εκτονώνεται από αυτό καθώς ανοίγει και ότι βρίσκεται μπροστά παρασύρεται μέσα σε αυτό.

Τα μαύρα ψάρια, τα μαγιάτικα και γενικότερα όλα τα ψάρια με δόντια σαν λίμα, έχουν τεράστια ικανότητα αναρρόφησης, ενώ τα κόκκινα μικρότερη αλλά εξίσου ικανή ώστε να οδηγήσει το θήραμα μέσα στα κοφτερά σαγόνια τους. Τα ελαφρύτερα αγκίστρια οδηγούνται εύκολα και γρήγορα μέσα στο στόμα, αφήνοντας συχνά έξω το βαρύ σώμα του πλάνου. Το αποτέλεσμα είναι ευνόητο λοιπόν και εδώ θα παίξει και σημαντικό ρόλο το μήκος του κορδονιού των assist hooks που δεν θα πρέπει να είναι πολύ μακρύ, αλλά τοποθετημένο στο σωστό σημείο, δηλαδή το πολύ στο ένα τρίτο του μήκους του πλάνου και πάντα κοντά στο κεφάλι. Το ελαφρύ assist hook ντυμένο με ένα χταποδάκι, στην περίπτωση που έχουμε δύο αρματωμένα στο πλάνο, δηλαδή ένα με χταποδάκι και ένα χωρίς, συχνά θα δώσει και το ψάρι. Εμείς φυσικά θα νομίζουμε ότι το ψάρι όρμησε στο χταποδάκι, αλλά ουσιαστικά ο μεγάλος όγκος του συνόλου σε συνδυασμό με το μικρό βάρος, (το χταποδάκι δεν ζυγίζει τίποτα αλλά έχει επιφάνεια) είναι ευκολότερο να αναρροφηθούν βαθιά μέσα στο στόμα.

Ένα τελευταίο και ιδιαίτερο πλεονέκτημα που έχουν τα αγκίστρια assist με μικρό βάρος είναι η ελάχιστη ζημιά που προκαλούν στον πλάνο. Όλοι ξέρουμε ότι πολλοί πλάνοι έχουν ευαίσθητο φινίρισμα όπου ξεφτίζει εύκολα. Ένα βαρύ αγκίστρι assist κατά την συνεχόμενη κίνησή του κατά το τζιγκάρισμα, χτυπάει επανειλημμένα τον πλάνο μας στα πλευρά του στο ίδιο πάντα μήκος. Το αποτέλεσμα είναι σιγά σιγά να αποδυναμώνει το φινίρισμα και τέλος να το ξεφτίζει ολοσχερώς. Όμως όσο ελαφρύτερο είναι, τόσο μετριάζεται η ένταση αυτού του χτυπήματος και το φινίρισμα δέχεται αισθητά λιγότερη ή και καθόλου ζημιά.

Κατηγορία Αγκιστριών
Carbon
Ίσιο Κρίκο
Παπαγαλέ
1 Αντικείμενο
Νέο
Καμία Αξιολόγηση

5 ακόμα προϊόντα στην ίδια κατηγορία:

Το προιόν προστέθηκε στην λίστα επιθυμιών σας