Αγγίστρια Hayabusa Ultra light Keimurasaba leather
Αγγίστρια Hayabusa Ultra light Keimurasaba leather
Αγγίστρια Hayabusa Ultra light Keimurasaba leather
Αγγίστρια Hayabusa Ultra light Keimurasaba leather

Assist Hayabusa Ultra Light FS473

Hayabusa
09.0138
Διαθέσιμο
6,00 €
Με ΦΠΑ

Μικρά, κοφτερά, πανίσχυρα assist hooks από την Hayabusa για μικρούς πλάνους.

Ζητήστε να σας καλέσουμε

Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο προϊόν, συμπληρώστε τα στοιχεία επικοινωνίας στην παρακάτω φόρμα, και ένας πωλητής μας θα έρθει σύντομα σε επικοινωνία μαζί σας.

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία, και ενημερώστε μας (στο πεδίο "Σχόλια") για τον τρόπο επικοινωνίας που επιθυμείτε (διαθέσιμες ώρες / μέρες, τηλεφωνική επικοινωνία ή email).

Δείτε το προϊόν Ζωντανά στην Οθόνη σας

Αν επιθυμείτε να δείτε ζωντανά το συγκεκριμένο προϊόν στην οθόνη του κινητού σας, ή του υπολογιστή σας και να συζητήσετε με έναν από τους πωλητές μας τις τεχνικές του λεπτομέρειες, ή ακόμη και να το συγκρίνετε με άλλα αντίστοιχα προϊόντα, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σύντομα θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας.

Στη τηλεφωνική μας επικοινωνία, θα προγραμματίσουμε την ημέρα και την ώρα που σας εξυπηρετεί, ώστε να δείτε στην οθόνη σας τα προϊόντα που σας ενδιαφέρουν και να συνομιλήσατε ζωντανά με εκπρόσωπό μας.

Διαβάστε περισσότερα για την υπηρεσία μας "Δείτε σε Live Streaming" εδώ.

100% secure payments

Ενημερώστε με όταν βγει σε προσφορά

 

Η Hayabusa κατασκεύασε αγκίστρια για πλάνους τα οποία ανήκουν στην κατηγορία "Ultra Light Assist Hook". Είναι μικρά, είναι πανίσχυρα και ιδανικά για να αρματώνετε μικρούς πλάνους.

Τo μοντέλο FS 473 κατασκευάστηκε για να καλύψει ανάγκες σε τεχνικές όπως Light Shore Jigging και Light Vertical Jigging. Για την κατασκευή τους, η εταιρία Hayabusa αξιοποίησε και συνδύασε την τεχνογνωσία που διαθέτει στην κατασκευή αγκιστριών και τσαπαρί, με αποτέλεσμα την σίγουρη σύλληψη του επιτιθέμενου ψαριού.

Η συγκεκριμένη σειρά διαθέτει επένδυση διαφορετικής υφής και ταινία αντανάκλασης με UV που πραγματικά απογειώνει την αποδοτικότητα στον πλάνο σας χωρίς να επηρεάζει την πλεύση του. Τα αγκίστρια Hayabusa FS473 διαθέτουν και τη μοναδική επίστρωση NRB που προφέρει έως και 40% πιο εύκολη και σίγουρη διάτρηση ακόμα και σε λέπια ή κόκαλα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αγκίστρια FS473 για μικρούς πλάνους της κατηγορίας και για Micro Shore Jigging πλάνους, όπως τους Hayabusa Jack Eye, όταν ψαρεύετε για μεταναστευτικά θηράματα από την ακτή, αλλά ακόμα και για λαυράκια ή φαγκριά.

Κάθε συσκευασία περιλαμβάνει: 

  • Δύο αρματωμένα ζεύγη
  • Μέγεθος Medium / Νο 8
  • Τα αγκίστρια είναι δεμένα σε κλειστό κρίκο και αυτός με τη σειρά του σε ανοιγόμενο
  • Κάθε αγκίστρι διαθέτει φωσφορίζουσα χάντρα και φτερό σε φυσικό χρώμα.

Γενικά για τη σωστή χρήση των Assist Hooks

Το βάρος παίζει έναν τεράστιας σημασίας ρόλο που δύσκολα τον αποκρυπτογραφούμε.

Για αρχή, όσο ελαφρύτερο το αγκίστρι τόσο μικρότερη αντίσταση επιφέρει στο πλάνο επηρεάζοντας ακόμα λιγότερο την πλεύση του. Αν σκεφτούμε ότι συχνά βάζουμε και δύο αγκίστρια τότε η αντίσταση από αυτά επηρεάζει με μια (Α) αντίσταση την κίνησή του.

Είναι βασικός και απαράβατος κανόνας ότι οτιδήποτε αλλάζουμε στον εξοπλισμό μας, όπως διάμετρο νήματος, fluorocarbon leader ακόμα και κρίκους, επηρεάζουν με ένα μικρό ή μεγάλο ρόλο την κίνησή των πλάνων. Και τα αγκίστρια μας έχουν τον μεγαλύτερο λόγο σε αυτό.

Ακόμα, όσο μικρότερο είναι το βάρος τους, τόσο ταχύτερα κινούνται σαν ραπτομηχανή σε κάθε χτύπημά μας. Και αυτό προφέρει καλύτερο κάρφωμα εφόσον τα ποιο γρήγορα ελαφριά αγκίστρια επιστρέφουν ταχύτερα σε θέση καρφώματος από το πρώτο κλάσμα δευτερολέπτου της κίνησης του πλάνου που φυσικά γίνεται από εμάς μακριά στην επιφάνεια.

Ακόμα ένα πλεονέκτημα είναι και το στοιχείο της αναρρόφησης. Όλα τα ψάρια, ακόμα και αυτά που δαγκώνουν όπως η συναγρίδα, το τσαούσι και το φαγκρί, την τελευταία στιγμή της επίθεσης , την στιγμή ακριβώς που έχουν πλησιάσει το θήραμά τους και ανοίγουν το στόμα τους, δημιουργούν μια αναρρόφηση που θα φέρει το θήραμά τους ακόμα πιο κοντά στο στόμα τους ώστε να το δαγκώσουν. Αυτή συμβαίνει με το απότομο άνοιγμα των βραγχιακών επικαλυμμάτων και στην συνέχεια το άνοιγμα του στόματος. Η πίεση που δημιουργείται μέσα στο θάλαμο του στόματος, εκτονώνεται από αυτό καθώς ανοίγει και ότι βρίσκεται μπροστά παρασύρεται μέσα σε αυτό.

Τα μαύρα ψάρια, τα μαγιάτικα και γενικότερα όλα τα ψάρια με δόντια σαν λίμα, έχουν τεράστια ικανότητα αναρρόφησης, ενώ τα κόκκινα μικρότερη αλλά εξίσου ικανή ώστε να οδηγήσει το θήραμα μέσα στα κοφτερά σαγόνια τους. Τα ελαφρύτερα αγκίστρια οδηγούνται εύκολα και γρήγορα μέσα στο στόμα, αφήνοντας συχνά έξω το βαρύ σώμα του πλάνου. Το αποτέλεσμα είναι ευνόητο λοιπόν και εδώ θα παίξει και σημαντικό ρόλο το μήκος του κορδονιού των assist hooks που δεν θα πρέπει να είναι πολύ μακρύ, αλλά τοποθετημένο στο σωστό σημείο, δηλαδή το πολύ στο ένα τρίτο του μήκους του πλάνου και πάντα κοντά στο κεφάλι. Το ελαφρύ assist hook ντυμένο με ένα χταποδάκι, στην περίπτωση που έχουμε δύο αρματωμένα στο πλάνο, δηλαδή ένα με χταποδάκι και ένα χωρίς, συχνά θα δώσει και το ψάρι. Εμείς φυσικά θα νομίζουμε ότι το ψάρι όρμησε στο χταποδάκι, αλλά ουσιαστικά ο μεγάλος όγκος του συνόλου σε συνδυασμό με το μικρό βάρος, (το χταποδάκι δεν ζυγίζει τίποτα αλλά έχει επιφάνεια) είναι ευκολότερο να αναρροφηθούν βαθιά μέσα στο στόμα.

Ένα τελευταίο και ιδιαίτερο πλεονέκτημα που έχουν τα αγκίστρια assist με μικρό βάρος είναι η ελάχιστη ζημιά που προκαλούν στον πλάνο. Όλοι ξέρουμε ότι πολλοί πλάνοι έχουν ευαίσθητο φινίρισμα όπου ξεφτίζει εύκολα. Ένα βαρύ αγκίστρι assist κατά την συνεχόμενη κίνησή του κατά το τζιγκάρισμα, χτυπάει επανειλημμένα τον πλάνο μας στα πλευρά του στο ίδιο πάντα μήκος. Το αποτέλεσμα είναι σιγά σιγά να αποδυναμώνει το φινίρισμα και τέλος να το ξεφτίζει ολοσχερώς. Όμως όσο ελαφρύτερο είναι, τόσο μετριάζεται η ένταση αυτού του χτυπήματος και το φινίρισμα δέχεται αισθητά λιγότερη ή και καθόλου ζημιά.

Κατηγορία Αγκιστριών
Carbon
Κυρτό Κεφάλι
Παπαγαλέ
8 αντικείμενα
Νέο
Καμία Αξιολόγηση

5 ακόμα προϊόντα στην ίδια κατηγορία:

Το προιόν προστέθηκε στην λίστα επιθυμιών σας