Καλάμια Tenryu Lunakia
Καλάμια Tenryu Lunakia
Καλάμια Tenryu Lunakia
Καλάμια Tenryu Lunakia
Καλάμια Tenryu Lunakia
Καλάμια Tenryu Lunakia
Καλάμια Tenryu Lunakia
Καλάμια Tenryu Lunakia
Καλάμια Tenryu Lunakia
Καλάμια Tenryu Lunakia
Καλάμια Tenryu Lunakia
Καλάμια Tenryu Lunakia
Καλάμια Tenryu Lunakia
Καλάμια Tenryu Lunakia
Καλάμια Tenryu Lunakia
Καλάμια Tenryu Lunakia
Καλάμια Tenryu Lunakia
Καλάμια Tenryu Lunakia
Καλάμια Tenryu Lunakia
Καλάμια Tenryu Lunakia
Καλάμια Tenryu Lunakia
Καλάμια Tenryu Lunakia
Καλάμια Tenryu Lunakia
Καλάμια Tenryu Lunakia

Καλάμια Tenryu Lunakia

Tenryu
01.0577
Τελευταίο τεμάχιο σε απόθεμα
565,00 €
Με ΦΠΑ

Ένα καλάμι με Max Casting Weight 5 γρ, 10 γρ ανάλογα με το μοντέλο, τόσο ελαφρύ, μα ταυτόχρονα τόσο δυνατό.

Μήκος

Ζητήστε να σας καλέσουμε

Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο προϊόν, συμπληρώστε τα στοιχεία επικοινωνίας στην παρακάτω φόρμα, και ένας πωλητής μας θα έρθει σύντομα σε επικοινωνία μαζί σας.

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία, και ενημερώστε μας (στο πεδίο "Σχόλια") για τον τρόπο επικοινωνίας που επιθυμείτε (διαθέσιμες ώρες / μέρες, τηλεφωνική επικοινωνία ή email).

Δείτε το προϊόν Ζωντανά στην Οθόνη σας

Αν επιθυμείτε να δείτε ζωντανά το συγκεκριμένο προϊόν στην οθόνη του κινητού σας, ή του υπολογιστή σας και να συζητήσετε με έναν από τους πωλητές μας τις τεχνικές του λεπτομέρειες, ή ακόμη και να το συγκρίνετε με άλλα αντίστοιχα προϊόντα, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σύντομα θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας.

Στη τηλεφωνική μας επικοινωνία, θα προγραμματίσουμε την ημέρα και την ώρα που σας εξυπηρετεί, ώστε να δείτε στην οθόνη σας τα προϊόντα που σας ενδιαφέρουν και να συνομιλήσατε ζωντανά με εκπρόσωπό μας.

Διαβάστε περισσότερα για την υπηρεσία μας "Δείτε σε Live Streaming" εδώ.

100% secure payments

Ενημερώστε με όταν βγει σε προσφορά

 

Υπάρχει πάντα μια δυσκολία στο να περιγραφεί με ακρίβεια ένα θρυλικό για την κοινότητα των φίλων του Light Rock Fishing, καλάμι. Ένα καλάμι με Max Casting Weight 5 γρ ή 10 γρ ανάλογα με το μοντέλο, τόσο ελαφρύ, μα ταυτόχρονα τόσο δυνατό. Ένα καλάμι κατασκευασμένο για φινέτσα και δύναμη, που μπορεί να χειριστεί άψογα τα Micro-Minnows από 2 γραμμάρια, έως 10 και κάθε Micro-Jig στο ίδιο Casting Weight, με απόλυτη ακρίβεια, ενώ την ίδια στιγμή να μπορεί να καρφώσει ψάρια "δύσκολα", όπως έναν μεγάλο Σαργό τρόπαιο. Ακόμη και αν αρματώσετε μια σιλικόνη με μικρή μολυβοκεφαλή, το καλάμι Tenryu Lunakia LK610 έρχεται στη ζωή, καθώς η Tubular κορυφή του με γρήγορη δράση και τόση ευαισθησία όση χρειαζόμαστε, συγκεράζει υπέροχα τον κόσμο των σκληρών και μαλακών τεχνητών. Όταν πλησιάσετε το Max Casting Weight θα εντυπωσιαστείτε με τη δύναμη του blank, όταν πραγματοποιείτε βολές. Δύναμη την οποία αισθάνεστε και την βλέπετε στα μέτρα που ξετυλίγονται από την μπομπίνα σας.

Η σειρά καλαμιών Tenryu Lunakia περιλαμβάνει πολλά μοντέλα, όπως τα LK582S-LS, ή το LK632S-LMLS. Τα LK752S-MMHT και LKS610ML είναι καλάμια με Tubular blank και είναι ελαφρώς πιο δυνατά από τα άλλα μοντέλα. Παρουσιάζει ενδιαφέρον η κατηγοριοποίηση της Tenryu για τα συγκεκριμένα καλάμια, η οποία δεν τα τοποθετεί ούτε στην κατηγορία Ajing, ούτε στην κατηγορία Mebaru. Όλα τα μοντέλα αναφέρονται ως καλάμια για "Rockfish Game", ή για "Light Game" και τονίζεται ότι διαθέτουν όλα τα χαρακτηριστικά και για τις δύο Ιαπωνικές τεχνικές. Τα καλάμια με μασίφ κορυφή (Solid Tip) διαθέτουν την πολύ γρήγορη δράση ενός καλαμιού Ajing, ενώ τα καλάμια με κενή κορυφή (Tubular) παράγουν την μεσαία κύρτωση που διαθέτουν τα καλάμια της κατηγορίας Mebaru. Το Tenryu Lunakia είναι ένα πραγματικά υβριδικό καλάμι, το οποίο θα σας εξυπηρετήσει όταν χρειάζεστε και ευαισθησία και ευελιξία, ώστε να μπορείτε να στοχεύσετε σε διάφορα είδη αλιευμάτων. Η παραβολικότητά του ενεργοποιείται όταν του ασκηθεί ένταση. Είναι ένα καλάμι LRF με Μεσαία Δράση, το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί σε πολλές Finesse τεχνικές.

Δοκιμάσαμε το Tenryu Lunakia LK610 στα ελληνικά νερά πριν το φέρουμε στο κατάστημά μας, εξαντλητικά. Είναι ένα μοντέλο άπειρης ευαισθησίας που ταιριάζει στο Ελληνικό στυλ του LRF, στα Ελληνικά νερά και ψάρια στόχους. Ένα μοντέλο που την ίδια στιγμή καρφώνει και σηκώνει με την απαραίτητη δύναμη και παραβολικότητα τα ψάρια. Οι Σαργοί, ακόμα και οι μεγαλύτεροι βρήκαν τον "δάσκαλό" τους με αυτό το καλάμι, ενώ Μελανούρια "παντόφλες" ξεγελάστηκαν και ήρθαν πολύ εύκολα στην απόχη μας. Πραγματικά ισχύει αυτό που είπαμε στην αρχή. Πως να περιγράψεις την αίσθηση ενός τόσο τέλειου καλαμιού; Το μοναδικό καλάμι που θα χρειαστείτε για LRF στην ψαρευτική σας καριέρα γύρω από μικρά σκληρά τεχνητά το οποίο όμως μπορεί να χειριστεί και τον κόσμο των μαλακών τεχνητών εντυπωσιακά όμορφα. Αν υπήρχε ένα καλάμι all-around αυτό θα έμοιαζε πολύ με το Lunakia.

Στην σειρά Lunakia θα βρείτε – όπως αναφέραμε – καλάμια με Solid και Tubular κορυφή. Μεταξύ τους είναι πολύ διαφορετικά, αλλά διαθέτουν και κοινά χαρακτηριστικά, όπως η ευαισθησία, απλά με διαφορετικό τρόπο. Η Μασίφ (Solid) κορυφή δονείται και κυρτώνει σε μεγάλο βαθμό ακόμη και με ένα μικρού μεγέθους αλίευμα στην άκρη του νήματος. Η Solid μύτη είναι πολύ λεπτή και πολύ ευλύγιστη. Εάν σας αρέσει να ψαρεύετε παρατηρώντας την άκρη του καλαμιού σας για να αντιληφθείτε επιθέσεις στο τεχνητό σας, τότε θα λατρέψετε την Solid κορυφή των μοντέλων Lunakia. Όσο ελαφρύ και να είναι το τεχνητό σας, θα δείτε την κορυφή του καλαμιού να δονείται, πριν ακόμη η δόνηση φτάσει στο χέρι σας, καθώς το καλάμι αντιδρά και στην παραμικρή αλλαγή στην ένταση του νήματός σας.

Η επόμενη λογική ερώτηση που προκύπτει στο μυαλό κάθε Finesse angler, είναι γιατί η Tenryu επέλεξε να εξοπλίσει τα Lunakia LKS610ML & LK752S-MMHT με κενή κορυφή (Tubular), αντί για μασίφ και η απάντηση έχει να κάνει με την απόκριση της κορυφής, ή με άλλα λόγια η ταχύτητα με την οποία επανέρχεται στην αρχική της κατάσταση. Η Tubular μύτη, δε διαθέτει την ευλυγισία της Μασίφ κορυφής. Αυτό που πετυχαίνει σε μεγαλύτερο βαθμό όμως, είναι η γρηγορότερη μεταφορά και του πιο ανεπαίσθητου ερεθίσματος από το νήμα, απευθείας στο χέρι σας. Θα νιώσετε το χτύπημα ενός ψαριού στο τεχνητό σας, το χτύπημα του τεχνητού σας σε μία πέτρα, ή όταν αυτό σύρεται κατά μήκος του αμμώδους βυθού και η σαλλαγκιά πιάσει ένα φύκι. Ακόμα και ένα «τικ» στο νήμα σας από μια αλλαγή της φοράς του ανέμου, γίνεται αμέσως αντιληπτή. Και όταν έρθει η ώρα της μάχης, θα νιώθετε κάθε αντίδραση του αλιεύματος.

Άλλο ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα της κενής κορυφής, είναι η ταχύτητα απόκρισης του καλαμιού, καθώς αυτή είναι και πιο γρήγορη και πιο έντονη από τα καλάμια solid κορυφής. Αυτό ήταν και ένα από τα βασικά σχόλια των field testers της Tenryu, κατά τις δοκιμές των πρωτοτύπων μοντέλων. Ότι το blank του Lunakia LKS610ML χρειάζονταν να παράγει περισσότερη ώθηση, όταν έχει λυγίσει από την επίθεση αλιεύματος. Ζήτησαν επίσης το καλάμι να αφήνει μια πιο άμεση, πιο «κοφτή» αίσθηση στον χρήστη και να παράγει μια απόλυτα συμμετρική καμπύλη στο blank, όταν ασκηθεί δύναμη σε αυτό. Με άλλα λόγια η Tenryu στόχευσε στη δημιουργία ενός Ultra Light Game καλαμιού, το οποίο είναι σε άμεση σύνδεση με τις αισθήσεις του χρήστη. Και πέτυχε το Lunakia να είναι συμβατό με διάφορες Light Game τεχνικές, από Ultra Finesse , σε επιθετικό Rock Fishing.

Η ελαχιστοποίηση του βάρους του Tenryu Lunakia έφτασε σε προκλητικά χαμηλά επίπεδα, λόγω της πρωτοποριακής τεχνολογίας στην κατασκευή του blank. Λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις παραπάνω προδιαγραφές, η χρήση Tubular blank ήταν μονόδρομος. Η ευαισθησία που μας προσφέρει η Tubular κατασκευή του blank – σε βαθμό που δεν μας επιτρέπει να χάσουμε ούτε τσιμπιά – είναι, σε μεγάλο βαθμό, το αποτέλεσμα της τεχνολογίας Magna Flex Technology.

Η τεχνολογία Magna Flex έχει να κάνει με την σύζευξη διαφορετικών υλικών και της μεθοδολογίας που ακολουθείται. Μέχρι πρόσφατα, διαφορετικά τμήματα του blank ενώνονταν μεταξύ τους, ενώ η συγκεκριμένη κατασκευαστική τεχνολογία καθιστά δυνατή την παραγωγή ενός, ενιαίου τμήματος.

Τα δομικά υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή καλαμιών χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες; Carbon και Fiberglass. Το υλικό Carbon χωρίζεται με την σειρά του, ανάλογα με τον βαθμό ελαστικότητας που διαθέτει. Η τεχνολογία Magna Flex επιτρέπει στην Tenryu να αναμίξει υλικό Fiberglass με υλικά Carbon διαφορετικής ελαστικότητας και να παραγάγει Tubular blanks.

Όσον αφορά την διαδικασία κατασκευής Magna Flex, αυτή χωρίζεται σε δύο μεθόδους: την Glass Flex και Carbon Flex, ανάλογα με το ποσοστό περιεκτικότητας του κάθε υλικού. Τα καλάμια Lunakia LK6102S-MLT & LK752S-MMHT έχει κατασκευαστεί με την μεθοδολογία Carbon Flex σε αναλογία 94% προς 6% υπέρ του υλικού Carbon.

Ο συγκεκριμένος συνδυασμός υλικών, αποτέλεσμα των παρατηρήσεων των σχεδιαστών της Tenryu, επέφερε και άλλα οφέλη, όπως η μοναδική ικανότητα των Lunakia LK6102S-MLT & LK752S-MMHT να αξιοποιούν την λάσκα μεσινέζα προς όφελός σας, με ένα twitch ή ένα jerk. Η Tenryu αποκαλεί – και όχι άδικα – το συγκεκριμένο καλάμι Lunakia, καλάμι «Αντίδρασης» και σκοπός του είναι να προκαλέσει στο αλίευμα μια ενστικτώδη αντίδραση κυνηγού.

Άλλη μία καινοτομία της Tenryu είναι ένα από τα δομικά υλικά που σχηματίζονται κατά την κατασκευή και συγκεκριμένα το υλικό, το οποίο η Tenryu αποκαλεί C-N-T, και βρίσκεται στα καλάμια Lunakia στο σχήμα του blank, και διαθέτει μεσαία ευαισθησία και σημαντική αντοχή. Πως σχηματίζεται το C-N-T; Τα σωματίδια C, N, και T εισάγονται στη ρητίνη η οποία συγκρατεί μαζί τις ίνες carbon, ενισχύοντας τον δεσμό μεταξύ τους. Όταν ο δεσμός αυτός φτάσει στο μέγιστο επίπεδο, οι στρώσεις του blank συμπιέζονται και αυξάνει η συνοχή των υλικών του καλαμιού.

Το Lunakia είναι ένα καλάμι το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί με ποικίλους τρόπους, ανάλογα με το πώς έχει συνηθίσει κάποιος να ασκεί την τεχνική Light Rock Fishing. Παρόλα αυτά η ηγέτιδα Ιαπωνική εταιρία προτείνει τον παρακάτω συνδυασμό εξοπλισμού για το 6102S, ώστε να πετύχετε την απόλυτη ισορροπία:

  • Μηχανισμός: Έως 170 γρ
  • Μολυβοκεφαλή: 1,5 – 4,5 γρ με νήμα PE: 0,2 - 0,4
  • Pencils & Minnows: Έως 5 γρ με νήμα PE 0,3 - 0,4, ή Μεσινέζα 1 – 3 Lbs
  • Πλάνοι: Γύρω στα 3 γρ

Αντίστοιχα για το LK752S-MMHT:

  • Μηχανισμός: Έως 170 γρ
  • Μολυβοκεφαλή: 1.5 - 4,5 γρ με νήμα PELine: 0,2 - 0,5
  • Pencils, Minnows & αρματωσιά Carolina: Περίπου 7 - 10 γρ με PE Line (0,3 - 0,5), ή με Monofilament (2 – 4 Lbs)
  • Μεταλλικά Jigs: Περίπου 3 γρ

Λαμβάνοντας υπόψιν ότι οι περισσότεροι φίλοι του Light Rock Fishing χρησιμοποιούν ultra λεπτά νήματα PE, η Tenryu εξόπλισε τα Lunakia με Fuji K Type οδηγούς (Σώμα Τιτανίου, Δαχτυλίδια SiC) οι οποίοι χειρίζονται άψογα νήματα και μεσινέζες, κατανομή η οποία εμποδίζει τις εμπλοκές και το φαινόμενο τούφας.

Μοντέλο  LK-6102S-ML LK752S-MMHT
Στελέχη 2 2
Μήκος 2,08 μ 2,26 μ
Μήκος Μεταφοράς 107 εκ 116 εκ
Δράση Regular Fast Regular Fast
Casting Weight Max 5 γρ Max 10 γρ
Διάμετρος Κορυφής 1,2 χιλ 1,2 χιλ
Βάρος Καλαμιού 61 γρ 70 γρ
Max Fluorocarbon 4,0 λίβρες  7,0 λίβρες
Max P.E 0,4 0,5
Μίξη Υλικών Carbon 94% : Glass 6% Carbon 95% : Glass 5%
Οδηγοί Fuji SiC K-Series με Σκελετό Τιτανίου Fuji SiC K-Series με Σκελετό Τιτανίου
Mήκος Καλαμιού
2,00 μ. - 2,30 μ.
Action Καλαμιού
00001. 0 - 9 γρ
Στελέχη
00002.Δίσπαστα
1 Αντικείμενο
Νέο
4533933021294

Καμία Αξιολόγηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

5 ακόμα προϊόντα στην ίδια κατηγορία:

Το προιόν προστέθηκε στην λίστα επιθυμιών σας