E-SHOP

Δωρεάν Αποστολή για αγορές άνω των €60

Μηχανισμός Shimano Ocea Jigger

Ένα πραγματικό έργο τέχνης από τη Shimano, ο Ocea είναι ίσως ο καλύτερος μηχανισμός στην κατηγορία του για τις τεχνικές του Slow Jigging, Jigging, Tai Rubber και Inchiku.

Περισσότερες Λεπτομέρειες

Σελίδα: 02.0335
Νέο προϊόν

515,00 €με ΦΠΑ

- +

 
Περιγραφή

Ένα πραγματικό έργο τέχνης από τη Shimano, ο Ocea είναι ίσως ο καλύτερος μηχανισμός στην κατηγορία του για τις τεχνικές του Slow Jigging, Jigging, Tai Rubber, ή Inchiku.

Ο νέος Shimano Ocea Jigger είναι ένας πολύ δυνατός μηχανισμός. Αποτελεί παγκοσμίως ένα τεχνολογικό επίτευγμα με την απίστευτα στιβαρή κατασκευή κορμού από κράμα αλουμινίου.Η συνεργασία των μηχανικών μερών του είναι απόλυτα ομαλή και εύκολη, σε βαθμό που θα νομίζετε ότι κρατάτε στα χέρια σας ένα πολύ ευαίσθητο μηχανάκι. Σε αυτό συμβάλουν οι βελτιώσεις που επέβαλε η Shimano, σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, όπως η μεγαλύτερη Μανιβέλα, ο λεβιές ελευθέρωσης καθώς και άλλες κατασκευαστικές λεπτομέρειες που τον καθιστούν πολύ εύκολο στη λειτουργία του. 

Η Shimano κατασκεύασε δύο τύπους μηχανισμών Ocea Jigger, τον HG και τον PG ανάλογα με την τεχνική ψαρέματος. Αν ψαρεύετε με γρήγορη ταχύτητα, ή σε ζώνη με έντονη δραστηριότητα, τότε το μοντέλο HG είναι αυτό που χρειάζεστε.

Η Shimano είναι επίσης περήφανη για το άψογο σύστημα φρένων με το οποίο έχει εξοπλίσει τον Ocea Jigger 2001NRHG. Όταν υπάρχει θήραμα στην άκρη του νήματος, δε θα νιώσετε καθόλου πίεση, ή ένταση στο νήμα. Τα φρένα είναι από υλικό carbon, στεγανά, απόλυτα γραμμικά και με σταθερή απόδοση ακόμα και κάτω από τα πιο δύσκολα φορτία. Το σύστημα φρένων είναι αστεροειδές, απόλυτης ακρίβειας και με δυνατότητα μικρο-ρυθμίσεων για να ανταποκρίνεται σε κάθε συνθήκη ψαρέματος.

Η Shimano σχεδίασε τον Ocea Jigger για βαθιά ψαρέματα και σκληρή χρήση. Για τον σκοπό αυτό τον εξόπλισε με τεχνολογίες όπως Σώμα Hagane και κεντρικό γρανάζι κίνησης X-Ship, με αποτέλεσμα ο Ocea Jigger 2001 NR να γίνει ειδικός σε μεγάλα θηράματα. Η μπομπίνα έχει απόλυτη ελευθερία κίνησης και επιτρέπει στην αρματωσιά σας να βυθίζεται ελεύθερα προς τη ζώνη δράσης, ακόμα και σε περιοχές με έντονα ρέματα. Το πλάτος της μπομπίνας είναι μικρό και αυτό σας διευκολύνει αρκετά στην ανάκτηση. Το μοντέλο HG έχει Λόγο Μεταβολής 6,2:1 με ανάκτηση γύρω στα 117 εκ ανά περιστροφή.

Σε κάθε ψαρευτική τεχνική υπάρχουν παράμετροι που οι Ιάπωνες ψαράδες, δεν μας προτείνουν να αγνοήσουμε. Στην τεχνική του Slow Pitch, εάν ο μηχανισμός μας διαθέτει 75 εκ ανάκτηση ανά περιστροφή, μας επιτρέπει να πειραματιστούμε με επιτυχία με διάφορες τακτικές, καθώς μπορούμε να δοκιμάσουμε μισή περιστροφή μανιβέλας, ένα τέταρτο ή ακόμα και ένα όγδοο. Όταν ο μηχανισμός έχει μεγαλύτερη ανάκτηση από 75 εκ, σημαίνει ότι είναι πιο γρήγορος και συνήθως υστερεί σε δύναμη. Η Shimano μεγιστοποίησε στον Ocea Jigger και τις δύο επιδόσεις - ταχύτητα και δύναμη - σε μια ασύγκριτη ισορροπία.

Ο μηχανισμός Ocea Jigger NR, με το λεπτό του προφίλ, έχει σχεδιαστεί για γρήγορο jigging. Η κατασκευή του επιτρέπει στον χρήστη να έχει το χέρι με το οποίο χειρίζεται τη μανιβέλα, πιο κοντά στο καλάμι, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται καλύτερη ισορροπία και μεγαλύτερη σταθερότητα κατά τη διάρκεια του ψαρέματος. Αυτό σας επιτρέπει να ψαρεύετε για περισσότερη ώρα, πιο ξεκούραστα.

Οι μεγαλύτερες καινοτομίες που εφάρμοσε η Shimano στον Ocea Jigger είναι οι τεχνολογίες Infinity Drive και Micro Module Gear, οι οποίες συντελούν στην κατά 60% μείωση της αντίστασης κατά την ανάκτηση, σε σύγκριση με προηγούμενα μοντέλα και την πολύ ομαλή λειτουργία του μηχανισμού.

Η νέα μανιβέλα, σχεδιάστηκε ώστε να επιτρέπει καλύτερο κράτημα, άσκηση μεγαλύτερης δύναμης και στιβαρότερη λαβή κατά τη διάρκεια της μάχης. Σε συνδυασμό με το Σώμα Hagane, το αποτέλεσμα είναι ένας πολύ δυνατός, αλλά ελαφρύς (595 γρ) μηχανισμός jigging με λεπτό προφίλ.

Εξοπλισμένος με 8 Στεγανά Ρουλεμάν A-RB και προστασία X-Protect, η οποία εμποδίζει την είσοδο νερού και παρέχει λίπανση που προστατεύει, ο Shimano Ocea θα παραμείνει σε ιδεατή κατάσταση για πολλά χρόνια. Η δύναμη των φρένων του είναι στα 10 κ., πολύ περισσότερα απ' όσα θα χρειαστείτε.

Και μια τεχνική πληροφορία. Εάν ψαρεύετε μεταξύ των 70 και 120 μέτρων, με πλάνο 150 γρ και το νήμα σας βρίσκεται κάθετα κάτω από τη βάρκα, ο Shimano Ocea Jigger δε θα σας επιτρέψει να νιώθετε το βάρος του πλάνου, ή αντίσταση κατά την ανάκτηση. Εάν όμως ψαρεύετε αρόδο, ή στην περιοχή σας υπάρχουν ρεύματα, με αποτέλεσμα το νήμα σας να μην είναι κάθετο, προτείνεται να αυξήσετε το βάρος του πλάνου και να μειώσετε τη διατομή του νήματος. Έτσι, ακόμα και αν ψαρεύετε σε βάθη μεταξύ των 50 και 70 μέτρων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλάνο 200 γρ, ή και πιο βαρύ και θα διαπιστώσετε ότι ο Shimano Ocea Jigger θα λειτουργεί ακόμα καλύτερα.

Αυτα είναι μόνο μερικά απο τα πολλά χαρακτηριστικά του, τα οποία τον κατατάσσουν στην κορυφή της πυραμίδας στην κατηγορία του.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

  • Σφραγισμένα Ρουλεμάν A-RB
  • Πλαίσιο Αλουμινίου
  • Μακριά Μανιβέλα
  • Αστεροειδές Φρένο
  • Στενή Μπομπίνα Αλουμινίου
  • Αδιάβροχα Φρένα Carbon
  • Μόνο για Αριστερόχειρες
Κωδικός Μοντέλο Βάρος Ρουλεμάν Χωρητικότητα

Λόγος Μεταβολής

Ανάκτηση Φρένα
5RH70211H 2001NRHG 595 γρ 8 S A-RB + 1 RB 0,33 χιλ - 400 μ 6,2:1 117 εκ 10 κ.

Τεχνολογίες Shimano

Micro Module: Η τοποθέτηση γραναζιού MicroModule στον άξονα, μειώνει τις δονήσεις που προκαλεί η ταλάντωση. Αυτή η καινοτομία προσδίδει στο μηχανισμό ασύγκριτα ομαλή λειτουργία, χωρίς να αφαιρεί καθόλου από δύναμη, ή αντοχή στο χρόνο. Η τεχνολογία MicroModule αυξάνει την ευαισθησία και τη μεταφορά ερεθισμάτων από τη μεσινέζα, προς το χέρι σας.

Το σώμα Hagane Body είναι μεταλλικό, με μηδενική ελαστικότητα και διάθεση για στρέβλωση από την άσκηση μεγάλων δυνάμεων. Το αποτέλεσμα είναι κάθε στροφή της μανιβέλας να μετατρέπεται σε απόλυτη δύναμη, χωρίς διαρροές.

XProtect: Μια τριπλή ασπίδα προστασίας κατά της εισόδου νερού, έχει δημιουργηθεί από τη Shimano στο Roller Clutch (δείτε σχετικό βίντεο). Κατασκεύασε ένα μεταλλικό χείλος το οποίο εμποδίζει την είσοδο νερού από το άνοιγμα μεταξύ του ρότορα και του σώματος. Στη συνέχεια πρόσθεσε ειδικό γράσο στην επιφάνεια που έρχεται σε επαφή με το κολάρο του ρότορα, με αποτέλεσμα όχι μόνο να αποτρέπεται η είσοδος νερού, αλλά να μειώνεται αισθητά και η τριβή.

Τα ρουλεμάν SA-RB είναι κλειστού τύπου και από τις δύο πλευρές τους με αποτέλεσμα να διατηρούν καλύτερα τη λίπανσή τους, ενώ δεν επιτρέπουν στο αλάτι ή την άμμο να εισέλθουν σε αυτά.

Super Free System: Ο άξονας κίνησης υποστηρίζεται από ρουλεμάν τα οποία εξαλείφουν την τριβή που προκαλείται στον άξονα της μπομπίνας, κατά την ελευθέρωση της αρματωσιάς.

Waterproof Drag: Με την τοποθέτηση μιας σειράς από φλάντζες, το σύστημα φρένων προστατεύεται από την είσοδο ξένων στοιχείων όπως νερό, ή σκόνη και επιτρέπει στα φρένα να λειτουργούν αρμονικά.

shimano xship

Η τεχνολογία X-Ship είναι κάτι περισσότερο από ένα ρουλεμάν υποστήριξης. X-Ship είναι ο συνδυασμός ενός κεντρικού γραναζιού κρύας σφυριλάτησης και ενός μπρούτζινου. Τα δύο εξαρτήματα δεν καταπονούν το ένα το άλλο, διατηρούνται σε άψογη κατάσταση και παρέχουν δύναμη και ομαλή λειτουργία για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Με την τεχνολογία X-Ship, η Shimano ανέβασε τους μηχανισμούς spinning σε άλλο επίπεδο. Οι χρήστες θα διαπιστώσουν την αποτελεσματική λειτουργία και τη δύναμη που παρέχει η κατά τα άλλα εύκολη περιστροφή της μανιβέλας. Με τη χρήση ενός μεγάλου μεγέθους γραναζιού, την τοποθέτηση του άξονα κίνησης πιο κοντά στο κέντρο του γραναζιού και την υποστήριξή τους από δύο ρουλεμάν, οι τεχνικοί της Shimano αύξησαν κατά 20% τη δύναμη του μηχανισμού μειώνοντας την προσπάθεια που πρέπει να καταβάλει κανείς.

 
Βίντεο

30 προϊόντα στην ίδια κατηγορία

No products

To be determined Shipping
0,00 € Tax
0,00 € Total

Prices are tax included

Check out