Αγκίστρια Decoy Jigging Single Sergeant JS-1
Αγκίστρια Decoy Jigging Single Sergeant JS-1
Αγκίστρια Decoy Jigging Single Sergeant JS-1
Αγκίστρια Decoy Jigging Single Sergeant JS-1
Αγκίστρια Decoy Jigging Single Sergeant JS-1
Αγκίστρια Decoy Jigging Single Sergeant JS-1

Αγκίστρια Decoy Jigging JS-1

Decoy
09.0185
Διαθέσιμο
6,50 €
Με ΦΠΑ

Τα νέα Ιαπωνικά αγκίστρια Decoy Jigging Single Sergeant JS-1 είναι πανίσχυρα, πολύ κοφτερά και έτοιμα να χειριστούν και τα πιο δύσκολα θηράματα.

Μέγεθος

Ζητήστε να σας καλέσουμε

Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο προϊόν, συμπληρώστε τα στοιχεία επικοινωνίας στην παρακάτω φόρμα, και ένας πωλητής μας θα έρθει σύντομα σε επικοινωνία μαζί σας.

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία, και ενημερώστε μας (στο πεδίο "Σχόλια") για τον τρόπο επικοινωνίας που επιθυμείτε (διαθέσιμες ώρες / μέρες, τηλεφωνική επικοινωνία ή email).

Δείτε το προϊόν Ζωντανά στην Οθόνη σας

Αν επιθυμείτε να δείτε ζωντανά το συγκεκριμένο προϊόν στην οθόνη του κινητού σας, ή του υπολογιστή σας και να συζητήσετε με έναν από τους πωλητές μας τις τεχνικές του λεπτομέρειες, ή ακόμη και να το συγκρίνετε με άλλα αντίστοιχα προϊόντα, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σύντομα θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας.

Στη τηλεφωνική μας επικοινωνία, θα προγραμματίσουμε την ημέρα και την ώρα που σας εξυπηρετεί, ώστε να δείτε στην οθόνη σας τα προϊόντα που σας ενδιαφέρουν και να συνομιλήσατε ζωντανά με εκπρόσωπό μας.

Διαβάστε περισσότερα για την υπηρεσία μας "Δείτε σε Live Streaming" εδώ.

100% secure payments

Ενημερώστε με όταν βγει σε προσφορά

 

Τα νέα Ιαπωνικά αγκίστρια Decoy Jigging Single Sergeant JS-1 είναι πανίσχυρα, πολύ κοφτερά και έτοιμα να χειριστούν και τα πιο δύσκολα θηράματα. Είναι από τα καλύτερα αγκίστρια της αγοράς για Jigging, ή για αρμάτωμα τεχνητών και πλάνων.

Τα JS-1 της Decoy είναι στιβαρά Assist Hooks και γεννήθηκαν για την τεχνική του κάθετου Jigging. Παρά την μεγάλη τους δύναμη και στιβαρότητα, είναι πολύ χαμηλού βάρους. Τα αγκίστρια Decoy JS-1 Sergent 'N' για jigging, διαθέτουν κρίκο, τοποθετημένο παράλληλα προς τον κορμό τους με φορά προς τα έξω. Η κατηγορία αυτή ονομάζεται In-line Reversed Eye.

Τα JS-1 είναι ιδανικά για την τεχνική Jigging με πλάνους, ή για αρμάτωμα μεγάλων τεχνητών για Συρτή, όπως Minnows και μικρότερα Stickbaits όταν απευθυνόμαστε σε Τούνες, Μαγιάτικα και Παλαμίδες.

Το μεγαλύτερο όφελος που θα έχετε από τη χρήση των Decoy JS-1 είναι ότι θα κινούνται παράλληλα με τον πλάνο σας και επίσης μπορούν να τοποθετηθούν ως μονά Assist Hooks, στην ουρά των τεχνητών σας. Διαθέτουν πολύ υψηλό βαθμό διάτρησης και χαμηλό βάρος.

Κωδικός Μέγεθος Τμχ ανά Συσκευασία
808207 2/0 7
808214 3/0 5

Γενικά για τα Μονά Assist Hooks

Όταν χρησιμοποιούμε μεγάλου μεγέθους τεχνητά ή πλάνους, αναπόφευκτα θα μπούμε κάποια στιγμή στο δίλημμα: με Αγκίστρια Assist, ή Σαλλαγκιές; Πολλές μάρκες εξοπλίζουν τα τεχνητά μεγάλου μήκους, με Single (Μονά) Assist Hooks, αντί για σαλλαγκές. Το αν τελικά προσφέρουν κάτι παραπάνω στο ψάρεμά μας από τη σαλλαγκιά, ή αν αξίζει να κάνουμε την αντικατάσταση από μόνοι μας (και αντίστροφα, δηλαδή να βάλουμε αγκίστρια σε τεχνητό που παράγεται με σαλλαγκιές) είναι θέμα το οποίο δεν μπορεί να απαντηθεί εύκολα και είναι συνάρτηση της εμπειρίας που αποκτάμε. 

Το πρώτο που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι όσο ελαφρύτερο το αγκίστρι, τόσο μικρότερη αντίσταση επιφέρει στο πλάνο και τόσο λιγότερο επηρεάζει την πλεύση του.

Τα θετικά αποτελέσματα με την χρήση μονών αγκιστριών, φαίνονται αμέσως, καθώς το τεχνητό μας αποκτάει μια πιο παιχνιδιάρα κίνηση και μικρότερη αντίσταση κατά την ανάκτηση, χάρη στην μικρότερη επιφάνεια που καταλαμβάνουν. Έτσι τα μονά αγκίστρια (Single Assist Hooks) κάνουν αμέσως αισθητή την παρουσία τους σε μεγάλα τεχνητά, καθώς το ψάρεμά τους γίνεται πιο εύκολο και ξεκούραστο. Ένα μεγάλο τεχνητό Συρτής για παράδειγμα, εξοπλισμένο με τρεις σαλλαγκές, διαθέτει συνολικά 9 αγκίστρια, ενώ με μονά Assist Hooks, μόνο 3. Συνεπώς η αντίσταση μειώνεται σημαντικά.

Επίσης, όσο μικρότερο το βάρος τους, τόσο ταχύτερα επιστρέφουν σε θέση καρφώματος από την στιγμή βύθισης, μέχρι την στιγμή του χτυπήματος με το καλάμι μας, κερδίζοντας για εμάς μερικά πολύτιμα κλάσματα δευτερολέπτου.

Ακόμα ένα πλεονέκτημα είναι και το στοιχείο της αναρρόφησης. Όλα τα ψάρια, ακόμα και αυτά που δαγκώνουν την τελευταία στιγμή της επίθεσης, όπως η Συναγρίδα, το Τσαούσι και το Φαγκρί, την στιγμή ακριβώς που έχουν πλησιάσει το θήραμά τους και ανοίγουν το στόμα τους, δημιουργούν μια αναρρόφηση που θα φέρει το θήραμά τους ακόμα πιο κοντά στο στόμα τους ώστε να το δαγκώσουν. Αυτή συμβαίνει με το απότομο άνοιγμα των βραγχιακών επικαλυμμάτων και στην συνέχεια το άνοιγμα του στόματος. Η πίεση που δημιουργείται μέσα στο θάλαμο του στόματος, εκτονώνεται καθώς ανοίγει και ότι βρίσκεται μπροστά του παρασύρεται μέσα σε αυτό. Τα ελαφρύτερα αγκίστρια οδηγούνται εύκολα και γρήγορα μέσα στο στόμα, αφήνοντας συχνά έξω το βαρύ σώμα του πλάνου. Το αποτέλεσμα είναι ευνόητο και εδώ παίζει σημαντικό ρόλο το μήκος του νήματος των Assist Hooks, που δεν θα πρέπει να είναι πολύ μακρύ, αλλά τοποθετημένο στο σωστό σημείο (το πολύ στο ένα τρίτο του μήκους του πλάνου και πάντα κοντά στο κεφάλι).

Ένα τελευταίο και ιδιαίτερο πλεονέκτημα που έχουν τα μονά Αγκίστρια Assist με μικρό βάρος είναι η ελάχιστη ζημιά που προκαλούν στον πλάνο. Όλοι ξέρουμε ότι πολλοί πλάνοι έχουν ευαίσθητο φινίρισμα, το οποίο φθείρεται εύκολα. Ένα βαρύ αγκίστρι Assist χτυπάει επανειλημμένα τον πλάνο μας στα πλευρά του και πάντα στο ίδιο ύψος. Το αποτέλεσμα είναι σιγά σιγά να αποδυναμώνει το φινίρισμα και τέλος να το αφαιρεί εντελώς. Όσο όμως ελαφρύτερο είναι το Assist Hook, τόσο μετριάζεται η ένταση αυτού του χτυπήματος και το φινίρισμα δέχεται αισθητά λιγότερη, ή και καθόλου ζημιά.

Η χρήση μονών Assist Hooks έχει και μειονεκτήματα, καθώς θα επιφέρουν αρκετά «βουβά» χτυπήματα, δεδομένου ότι ψαρεύουμε με έξι ακίδες λιγότερες. Όμως αν το αγκίστρι καρφώσει το θήραμα, καρφώνει για τα καλά και σιγουρεύει το ψάρι. Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι πολλά μοντέλα τεχνητών, έχουν σχεδιαστεί με λεπτομέρεια ώστε να κολυμπάνε σωστά μόνο με τις σαλλαγκιές που παρέχονται από την κατασκευάστρια εταιρία και το να βρούμε ποιος τύπος, μέγεθος και βάρος αγκιστριού συνεργάζεται άψογα με το τεχνητό μας, μπορεί να απαιτήσει πειραματισμό, χρόνο, χρήμα και φυσικά ώρες χαμένου ψαρέματος.

Κατηγορία Αγκιστριών
Ίσιο
Ίσιο Κρίκο
6 αντικείμενα
Νέο
Καμία Αξιολόγηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

5 ακόμα προϊόντα στην ίδια κατηγορία:

Το προιόν προστέθηκε στην λίστα επιθυμιών σας