Μπομπάρδες Tict M-Caro
Μπομπάρδες Tict M-Caro
Μπομπάρδες Tict M-Caro
Μπομπάρδες Tict M-Caro
Μπομπάρδες Tict M-Caro
Μπομπάρδες Tict M-Caro
Μπομπάρδες Tict M-Caro
Μπομπάρδες Tict M-Caro
Μπομπάρδες Tict M-Caro
Μπομπάρδες Tict M-Caro
Μπομπάρδες Tict M-Caro
Μπομπάρδες Tict M-Caro
Μπομπάρδες Tict M-Caro
Μπομπάρδες Tict M-Caro

Μπομπάρδες LRF Tict M-Caro

Tict
12.0073
Διαθέσιμο
11,90 €
Με ΦΠΑ

Οι μπομπάρδες M-Caro της Tict αποτελούν ολόκληρη επιστήμη, βασιζόμενες στο ρυθμό και στη γωνία βύθισης των διαφόρων τύπων "μπομπάρδας" που διαθέτει.

Βάρος

Ζητήστε να σας καλέσουμε

Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο προϊόν, συμπληρώστε τα στοιχεία επικοινωνίας στην παρακάτω φόρμα, και ένας πωλητής μας θα έρθει σύντομα σε επικοινωνία μαζί σας.

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία, και ενημερώστε μας (στο πεδίο "Σχόλια") για τον τρόπο επικοινωνίας που επιθυμείτε (διαθέσιμες ώρες / μέρες, τηλεφωνική επικοινωνία ή email).

Δείτε το προϊόν Ζωντανά στην Οθόνη σας

Αν επιθυμείτε να δείτε ζωντανά το συγκεκριμένο προϊόν στην οθόνη του κινητού σας, ή του υπολογιστή σας και να συζητήσετε με έναν από τους πωλητές μας τις τεχνικές του λεπτομέρειες, ή ακόμη και να το συγκρίνετε με άλλα αντίστοιχα προϊόντα, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σύντομα θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας.

Στη τηλεφωνική μας επικοινωνία, θα προγραμματίσουμε την ημέρα και την ώρα που σας εξυπηρετεί, ώστε να δείτε στην οθόνη σας τα προϊόντα που σας ενδιαφέρουν και να συνομιλήσατε ζωντανά με εκπρόσωπό μας.

Διαβάστε περισσότερα για την υπηρεσία μας "Δείτε σε Live Streaming" εδώ.

100% secure payments

Ενημερώστε με όταν βγει σε προσφορά

 

Η Iαπωνική εταιρία Τict, παγκοσμίως γνωστή για την εξειδίκευσή της στο Light Game, σχεδίασε μια νέα τεχνική με την οποία πλέον μπορούμε να ψαρέψουμε τα πιο ελαφριά μας σιλικονούχα και βιοδιασπώμενα soft baits, με μεγαλύτερη αμεσότητα, σε αποστάσεις που δεν μπορούσαμε παλιά και μάλιστα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Πρόκειται για την τεχνική Μ-Caro και τα παρελκόμενά της, που έχουν εισέλθει δυναμικά στο ψάρεμα του Κοκαλιού, της Ζαργάνας, του Μελανουριού και άλλων αφρόψαρων σε όλο τον ψαρευτικό κόσμο.

Η ιδέα για την M-Caro προέρχεται από τις κλασσικές, παλιότερες «μπομπάρδες» - στη Ρωσία για παράδειγμα το Μ-Caro ακόμα το θεωρούν παρακλάδι της «μπομπάρδας» και θα δείτε ότι σε πολλά βίντεο το αποκαλούν έτσι. Το M-Caro όμως πάει την μπομπάρδα πολύ παρακάτω σε φινέτσα και λειτουργικότητα, έχοντας πραγματικά δημιουργήσει «σχολή» ψαρέματος, ειδικά στα Κοκάλια (Aji). Οι μπομπάρδες M-Caro της Tict αποτελούν ολόκληρη επιστήμη, βασιζόμενες στο ρυθμό και στη γωνία βύθισης των διαφόρων τύπων "μπομπάρδας" που διαθέτει.

H Αρματωσιά

Oι περισσότεροι φίλοι των M-Caro χρησιμοποιούν, καταρχήν, ένα καλάμι με Solid μύτη, καθώς πρόκειται για μια τεχνική όπου η ευαισθησία στην τσιμπιά είναι μεγάλο ζητούμενο. Διαλέγουμε για το καλάμι μας, μια μπομπάρδα M-Caro στα γραμμάρια που εκείνο μπορεί να υποστηρίξει. Οι μικρές αυτές μπομπάρδες βγαίνουν σε μια ποικιλία βάρους και σε τρεις τύπους για τους οποίους θα μιλήσουμε παρακάτω.

Ανάλογα με το βάρος τους προσαρμόζουμε και τις διατομές του νήματος, του leader μας αλλά και το βάρους του τεχνητού δολώματος στο τέλος της αρματωσιάς μας. Στο νήμα μας, καταρχήν και χρησιμοποιώντας έναν FG κόμπο (ο οποίος είναι λεπτός και περνάει πιο εύκολα από τα δαχτυλίδια, αν χρειαστεί) δένουμε ένα πρώτο κομμάτι Fluorocarbon περίπου 30 εκατοστών. Εκεί θα περάσουμε την μπομπάρδα M-Caro η οποία θα κινείται ελεύθερη πάνω στο Fluorocarbon.

Μετά την μπομπάρδα, θα προσθέσουμε μια χάντρα και ένα στριφτάρι. Η χάντρα προστατεύει τον κόμπο στο στριφτάρι και η Tict έχει προβλέψει ειδική συσκευασία, με πολύ διακριτικό και ανθεκτικό στριφτάρι στο ίδιο χρώμα με την μπομπάρδα, στην οποία περιλαμβάνονται και ειδικές μαλακές χάντρες, που μπορείτε να βρείτε εδώ. Πάνω στο στριφτάρι θα δέσουμε το Leader μας, ξανά με Fluorocarbon, συνήθως μήκους άλλων 30 εκατοστών. Στο τέλος του leader προσθέτουμε μια παραμάνα και πάνω εκεί θα βάλουμε μια μολυβοκεφαλή από κλάσμα του γραμμαρίου (0,2 γρ) έως και 1 γραμμάριο με το μαλακό τεχνητό μας δόλωμα, σιλικονούχο, ή βιοδιασπώμενο.  Αυτή είναι η βασική ιδέα αρματώματος του M-Caro.

Οι Τύποι M-Caro (L, M, S, Μini M-Caro)

Υπάρχουν διάφοροι τύποι μπομπάρδας M-Caro με βάση τους οποίους θα προσαρμόσουμε τόσο τις διατομές τις αρματωσιάς μας, όσο και το βάρος των μολυβοκεφαλών και τεχνητών μας, όσο και την στρατηγική μας. Για λεπτομέρειες δείτε τον παρακάτω πίνακα:

Τύπος L L - 5,3 γρ L - 6,3 γρ L - 7 γρ L - 9,5 γρ
Τύπος N N - 4,6 γρ N - 6 γρ N - 8 γρ N - 11 γρ
Τύπος S S - 5,3 γρ S - 6,3 γρ S - 7 γρ S - 9,5 γρ
Tuned WT 3 γρ 4 γρ
Mini M - 1,5 γρ M - 2,5 γρ M - 3,5 γρ -

O κάθε τύπος μπομπάρδας Μ-Caro, πέρα από το ειδικό του Βάρος έχει ακόμα δύο χαρακτηριστικά: τη Γωνία και τον Ρυθμό Βύθισης. Ανάλογα με αυτά τα μεγέθη, το τεχνητό μας θα έχει διαφορετική γωνία και δράση μέσα στη θάλασσα, καθώς ακολουθεί τη γωνία και τη δράση της μπομπάρδας Μ-Caro στις οποίας το στριφτάρι είναι προσαρτημένο.

To μοντέλο Tuned των μπομπάρδων M-Caro μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ψάρεμα επιφανείας, καθώς είναι αυτό με την μικρότερη βύθιση. Όπως όλα τα Caro έτσι και αυτό έχει καταπληκτικό βολή ακόμα και σε κόντρα αέρα. Δείτε χαρακτηριστικά το παρακάτω γράφημα:

Καταλαβαίνουμε αμέσως πως αυτά τα χαρακτηριστικά ανοίγουν μπροστά μας ένα πολύ μεγάλος πλήθος συνδυασμών και στρατηγικών επιλογών, προκειμένου να βρούμε που και πως τρώνε τα ψάρια, μια δεδομένη στιγμή. Κατά κύριο λόγο η τεχνική Μ-Caro χρησιμοποιεί χτυπήματα και παύσεις, για να δώσει ζωή στο τεχνητό μας, στην άκρη αυτής της αρκετά περίπλοκης αρματωσιάς. Δείτε το παρακάτω γράφημα.

Το όλο ζητούμενο με τους πειραματισμούς στη τεχνική M-Caro είναι το ότι ανάλογα με την μπομπάρδα, αλλάζουν όλα. Το βάθος στο οποίο παρουσιάζουμε το τεχνητό μας, το πόσο άμεσα θα μεταφερθεί η εντολή μας προς το τεχνητό, το πόσο ζωντανά αυτό θα αντιδράσει, καθώς και η γωνία και ο τρόπος βύθισής του, είναι ανάλογα με τη γωνία με την οποία βυθίζεται ο κάθε τύπος μπομπάρδας M-Caro. Mε αυτήν την τεχνική μπορούμε να εξερευνήσουμε με μεγάλη ακρίβεια κάθε κομμάτι της υδάτινης στήλης και να ξεκλειδώσουμε τα ψάρια στα οποία στοχεύουμε, με μεγάλη επιτυχία.

Αμέτρητοι Τρόποι Ψαρέματος

Ειδικά για την τεχνική M-Caro, η Τict έχει φτιάξει μια πλειάδα εργαλείων. Ένα από αυτά είναι η ειδική θήκη M-Caro Keeper, για να στερεώνεται η μπομπάρδα στο καλάμι μας, την οποία μπορείτε να δείτε εδώ. Επιπλέον έχει σχεδιάσει ειδικά πλαστικά τεχνητά – τα Karo Kabura - που μπορείτε να δείτε εδώ.

Πολλές επιλογές ανοίγονται μπροστά μας, όταν θελήσουμε να αρματώσουμε στο τέλος του leader μας, μια μολυβοκεφαλή με σιλικονούχο, ή βιοδιασπώμενο τεχνητό. Η Τict προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία εξειδικευμένων μολυβοκεφαλών (δείτε εδώ) και τεχνητών (δείτε εδώ) για Light Rock Fishing τα οποία ταιριάζουν περίφημα με την Μ-Caro.

Oι τρόποι ψαρέματος που έχει ανοίξει η τεχνική Μ-Maro, είναι πραγματικά απίστευτα πολλοί και δεν είναι υπερβολή να πούμε πως, ανάλογα με το μέρος του πλανήτη και τα υπάρχοντα ψάρια-στόχους (Ρωσία, Αμερική, Ιαπωνία, Γαλλία), αυτή η μικρή μπομπάρδα έχει μετασχηματιστεί με μεγάλη επιτυχία και τρόπους. Η βασική ιδέα είναι να φτάσουμε γρήγορα και επιθετικά στο σημείο που θέλουμε και να παρουσιάσουμε ένα τεχνητό που στο τέλος κινείται πάρα πολύ ρεαλιστικά και με μεγάλη συνέπεια σε κάθε βάθος. Στην ουσία εμείς μπορεί να ελέγχουμε άμεσα στην μπομπάρδα, η οποία όμως ανάλογα με τις ιδιότητές της, ελέγχει το τεχνητό μας δίνοντας την κλίση, το βάθος και το «νεύρο» που θα διαλέξουμε.

Το Μ-Caro είναι εξαιρετικά διαδεδομένο, στο ψάρεμα των Κοκαλιών. Μετά τη βολή και αφού φτάσει η μπομπάρδα στο βάθος στο οποίο θέλουμε (πιο ψηλά, ή πιο χαμηλά στην υδάτινη στήλη), με Jerks και Twitches ζωντανεύουμε το τεχνητό. Ενδιάμεσα έρχονται οι παύσεις κατά τις οποίες το τεχνητό μας δεν αδρανεί, αλλά βουλιάζει κινούμενο. Εκτός από παύσεις μπορούμε μεταξύ των χτυπημάτων, είτε να σηκώσουμε ψηλά το καλάμι, αλλάζοντας τη γωνία βύθισης μπομπάρδας και τεχνητού, είτε ανακτώντας ήπια.  Κάθε μας κίνηση και επιλογή μετασχηματίζει την παρουσίαση του τεχνητού στην άλλη άκρη της αρματωσιάς μας. Στο χέρι μας είναι να «διαβάσουμε» την ημέρα και να αποφασίσουμε το πόσο βαριά, η ελαφριά αρματωσιά θα χρησιμοποιήσουμε, πόσο ψηλά, ή χαμηλά θα μείνουμε για το ψάρεμά μας. Εκεί είναι όλη η τεχνική ουσία του Μ-Caro.

Θα δείτε σε πολλά βίντεο που κυκλοφορούν με την τεχνική Μ-Caro και τις διάφορες παραλλαγές της. Μερικοί δε διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ζωντανό δόλωμα (σκουλήκι, καραβιδάκι, λωρίδες καλαμάρι), ή ακόμα και με λίγο πιο μακρύ παράμαλλο, να αφήσουν το δόλωμα να αδρανήσει μετατρέποντας την αρματωσιά του σε μια τύπου μονάγκιστρη, με ελεύθερο βαρίδι όπως στο Casting.

Γιατί να χρησιμοποιήσει κάποιος την Τεχνική M-Caro;

Η μπομπάρδα M-Caro είναι κατασκευασμένη από υλικό που δεν κάνει ιδιαίτερο θόρυβο κατά το πέσιμο στη θάλασσα και δεν τρομάζει τα ψάρια, ειδικά αν μιλάμε για κοπάδια επιρρεπή στις ενοχλήσεις, όπως τα Κοκάλια. Μπορεί να στοχεύσει πάρα πολύ προσεγμένα και να «επιμένει» σε συγκεκριμένα σημεία της υδάτινης στήλης, με τρόπο που δύσκολα γίνεται με αρματωσιές, με μια απλή μολυβοκεφαλή με τεχνητό. Εκτός από στοχευμένα, η M-Caro το κάνει πολύ γρήγορα, εύκολα και κυρίως προσφέρει μακρινές βολές και άψογη πλευστότητα σε συνθήκες ρεμάτων και κύματος. Ποτέ ξανά ένα τόσο μικρό τεχνητό και μια τόσο λεπτή μολυβοκεφαλή λίγων γραμμαρίων δεν έχει φτάσει τόσο μακριά και μάλιστα αψηφώντας με τέτοιον τρόπο την ταραγμένη θάλασσα.

Η M-Caro είναι μια τεχνική που έχει γοητεύσει ψαράδες σε όλο τον κόσμο και που ήδη δουλεύει περίφημα στα Μεσογειακά νερά ανοίγοντας νέα μονοπάτια, τόσο με τις τεχνικές επιλογές που μας προσφέρει όσο και με τους πειραματισμούς που μας επιτρέπει.

Συμπληρωματικός Εξοπλισμός

Μ-Swivel - Στριφτάρι και μαλακές χάντρες για την τεχνική M-Caro, ιδανικό όμως και για πλήθος άλλων τεχνικών. Δυνατό παρά το μέγεθός του και σε κόκκινο χρώμα για «πονηρές» αρματωσιές και παρουσιάσεις.

Μ-Caro-Holder - Ειδική πλαστική θήκη που προσαρμόζεται στο καλάμι μας, πάνω στην οποία μπορεί να μπει η μπομπάρδα Μ-Caro για ασφαλή και άνετη μετακίνηση από τόπο σε τόπο.

Caro-Kabura - Ειδικά τεχνητά για την δημοφιλή τεχνική της M-Caro για απευθείας δέσιμο πάνω στο leader, δίχως την προσθήκη μολυβοκεφαλής. Επίσης ιδανική για το αρμάτωμα τσαπαρί με την εγγύηση της Ιαπωνικής Tict.

Βάρος
00001.0,1 - 5 γρ
00002.5,1 - 10 γρ
6 αντικείμενα
Νέο
Καμία Αξιολόγηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

5 ακόμα προϊόντα στην ίδια κατηγορία:

Το προιόν προστέθηκε στην λίστα επιθυμιών σας