Hayabusa Συρόμενο Tenya FD
Hayabusa Συρόμενο Tenya FD
Hayabusa Συρόμενο Tenya FD
Hayabusa Συρόμενο Tenya FD
Hayabusa Συρόμενο Tenya FD
Hayabusa Συρόμενο Tenya FD
Hayabusa Συρόμενο Tenya FD
Hayabusa Συρόμενο Tenya FD
Hayabusa Συρόμενο Tenya FD
Hayabusa Συρόμενο Tenya FD
Hayabusa Συρόμενο Tenya FD
Hayabusa Συρόμενο Tenya FD
Hayabusa Συρόμενο Tenya FD
Hayabusa Συρόμενο Tenya FD
Hayabusa Συρόμενο Tenya FD
Hayabusa Συρόμενο Tenya FD
Hayabusa Συρόμενο Tenya FD
Hayabusa Συρόμενο Tenya FD

Hayabusa Συρόμενο Tenya FD

Hayabusa
05.0214
Διαθέσιμο
12,30 €
Με ΦΠΑ

Οι πλάνοι Tenya FD αποτελούν έναν συνδυασμό, δύο τεχνικών και συγκεκριμένα των Free Slide και Tenya.

Χρώμα
Βάρος

Ζητήστε να σας καλέσουμε

Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο προϊόν, συμπληρώστε τα στοιχεία επικοινωνίας στην παρακάτω φόρμα, και ένας πωλητής μας θα έρθει σύντομα σε επικοινωνία μαζί σας.

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία, και ενημερώστε μας (στο πεδίο "Σχόλια") για τον τρόπο επικοινωνίας που επιθυμείτε (διαθέσιμες ώρες / μέρες, τηλεφωνική επικοινωνία ή email).

Δείτε το προϊόν Ζωντανά στην Οθόνη σας

Αν επιθυμείτε να δείτε ζωντανά το συγκεκριμένο προϊόν στην οθόνη του κινητού σας, ή του υπολογιστή σας και να συζητήσετε με έναν από τους πωλητές μας τις τεχνικές του λεπτομέρειες, ή ακόμη και να το συγκρίνετε με άλλα αντίστοιχα προϊόντα, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σύντομα θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας.

Στη τηλεφωνική μας επικοινωνία, θα προγραμματίσουμε την ημέρα και την ώρα που σας εξυπηρετεί, ώστε να δείτε στην οθόνη σας τα προϊόντα που σας ενδιαφέρουν και να συνομιλήσατε ζωντανά με εκπρόσωπό μας.

Διαβάστε περισσότερα για την υπηρεσία μας "Δείτε σε Live Streaming" εδώ.

100% secure payments

Ενημερώστε με όταν βγει σε προσφορά

 

Η Ιαπωνική εταιρία Hayabusa δεν σταματά να ερευνά νέες και να εξελίσσει υπάρχουσες τεχνικές ψαρέματος. Οι πλάνοι Tenya FD αποτελούν έναν συνδυασμό, δύο τεχνικών και συγκεκριμένα των Free Slide και Tenya. Η Hayabusa ονόμασε την τεχνική Hitotsu Tenya FD και στην Ελλάδα προσθέσαμε και τον όρο «Συρόμενο» για να υποδηλώνει ότι είναι μια μορφή ψαρέματος Free Slide.

Ο Hitotsu Tenya FD αποτελείται από έναν πολυεπίπεδο πλάνο, με υδροδυναμικό σχήμα το οποίο του επιτρέπει να βυθιστεί γρήγορα και δύο αρματωμένα assist hooks της Hayabusa, διαφορετικού μεγέθους. Τα αγκίστρια είναι χαμηλού βάρους, με υψηλό βαθμό διάτρησης. Μπορεί να νομίζετε ότι τα αγκίστρια με τα οποία είναι αρματωμένος είναι μικρά, όπως ακριβώς έγινε στο παρελθόν και με τους πλάνους Kick Bottom. Ο λόγος είναι απλός. Αν το αγκίστρι είναι μικρό σε μέγεθος, δεν επηρεάζει με το βάρος του την κίνηση του δολώματος και επιτρέπουν στο θήραμα την άμεση αναρρόφησή τους, ανεξάρτητα από το μέγεθός του. Τα μικρά αγκίστρια έχουν γίνει πολύ δημοφιλή από τους Ιάπωνες και λόγο της απίστευτης διατρητικής τους ικανότητας αρπάζουν το ψάρι από παντού όπως μάγουλα, χείλη κλπ.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους είναι ότι ο πλάνος δεν είναι δεμένος πάνω στο νήμα, αλλά κινείται ελεύθερος κατά μήκος του (Free Slide). Το κεφάλι βυθίζεται πρώτο και ακολουθούν τα πλοκάμια και το δόλωμα, μια κίνηση η οποία θεωρείται απόλυτα φυσική. Καθώς ο πλάνος κατεβαίνει, τα πλοκάμια και το δόλωμα απομακρύνονται από τον πλάνο και βυθίζονται με πιο αργό ρυθμό. Στη συνέχεια και αφού ο πλάνος καθίσει στο βυθό, πραγματοποιούμε ανάκτηση της αρματωσιάς, η οποία αρχίζει να πλησιάζει προς τον πλάνο, προσδίδοντας έξτρα κίνηση και προκαλώντας την αντίδραση θηρευτών.

Ο πλάνος Tenya είναι ακαθόριστου σχήματος και διαθέτει πολλές πλευρές και γωνίες με αποτέλεσμα να προβάλει τον όγκο του από κάθε πιθανή οπτική γωνία. Η Hayabusa παρατήρησε ότι η ομαλή και φυσική βύθιση του πλάνου επιτυγχάνεται όταν αυτό δε συναντά μεγάλη αντίσταση από το νερό κατά την καθοδική του κίνηση. Για το λόγο αυτό, ο Tenya FD διαθέτει πολλές έδρες και στρογγυλεμένες γωνίες. Η φυσική του βύθιση, δεν τρομάζει τα ψάρια, καθώς βυθίζεται πρώτα η κεφαλή και μετά ακολουθεί το φρέσκο δόλωμα. Τα τρισδιάστατα μάτια του, εντυπωσιάζουν και τα έντονα χρώματα σίγουρα τραβάνε την προσοχή των θηραμάτων.

Οι Hayabusa Tenya FD είναι ευέλικτα τεχνητά, τα οποία διαθέτουν αρκετά πλεονεκτήματα και μπορούν να ψαρευτούν με ποικίλους τρόπους, ανάλογα με το βάθος και τα ρέματα της περιοχής. Μπορείτε να τους ψαρέψετε κάθετα από τη βάρκα, αλλά και από την ακτή αν διαθέτετε τον κατάλληλο εξοπλισμό. Είναι ιδανικοί για ρηχές περιοχές. Διαθέτουν χαμηλό κέντρο βάρους και λόγω του σχήματος και της κίνησής τους παραμένει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στον πυθμένα.

Ένα από τα πιο δημοφιλή δολώματα για το Hitotsu Tenya FD είναι η γαρίδα, με αποτέλεσμα να φέρνει επιτυχίες σε κόκκινα θηράματα. Μπορείτε όμως να δολώσετε και άλλα μικρόψαρα, ή μια λωρίδα καλαμάρι. Δεδομένου ότι αυτά κινούνται ελεύθερα, χωρίς να επηρεάζονται από το βάρος της κεφαλής, η κίνησή τους είναι απόλυτα φυσική, κάτι που αντιλαμβάνονται οι θηρευτές της περιοχής. Όταν όμως δεχτούν επίθεση, η κεφαλή που βρίσκεται στο βυθό δεν επιτρέπει την εύκολη αφαίρεση του δολώματος.

Τα Hayabusa Tenya FD διατίθενται σε πέντε διαφορετικούς χρωματισμούς και οκτώ διαφορετικά μεγέθη.

Τον τελευταίο λόγο έχει πάντα ο εξοπλισμός. Ο εξοπλισμός για Tenya θα πρέπει να αποτελείται από ένα πολύ παραβολικό καλάμι, ικανό να διαχειρίζεται άψογα λεπτά εργαλεία και μηχανισμό με πολύ γραμμικά φρένα. Σε κάθε περίπτωση η ένταση των φρένων δεν πρέπει να ξεπερνάει το ενάμισι κιλό, οπότε με αυτή την αντίσταση είναι αδύνατον να σπάσει κάποιο αγκίστρι. Οι πλάνοι Hayabusa Hitotsu Tenya δε θα είναι αποτελεσματικοί με καλάμια Slow Jigging, ή άλλων τεχνικών. Θέλουν μαλακά καλάμια και γραμμικά φρένα, καθώς και υπομονή μέχρι να κουραστεί το μεγάλο ψάρι.

Διαθέσιμα Μεγέθη: 22, 30, 37, 45, 56, 67, 75, 93 γρ.

Κωδικός: SE108.

Hayabusa Tenya FD

Βάρος Μέγεθος Tenya
19 γρ  号5
30 γρ 号8
38 γρ 号10
49 γρ 号13
56 γρ 号15
75 γρ 号20
113 γρ 号30
150 γρ 号40
187 γρ 号50
225 γρ 号60
300 γρ 号80
Βάρος Τεχνητού
00003.21 - 35 γρ
00004.36 - 50 γρ
00005.51 - 75 γρ
00006.76 - 100 γρ
Εxclude
1
19 αντικείμενα
Νέο
Καμία Αξιολόγηση

5 ακόμα προϊόντα στην ίδια κατηγορία:

Το προιόν προστέθηκε στην λίστα επιθυμιών σας